Doordat wij uitsluitend werken met verse (seizoens)producten, vernieuwen wij ongeveer elke 2 maand onze dinerkaart!

 

Josper: ‘Passion For Grilling’

De Josper is een elegante combinatie van grill en oven:
100% op houtskool;
Dubbele oven- en grillfunctie in een gesloten barbecue;
Door de temperaturen tussen de 250°C en 400°C behoudt het gerecht zijn delicate smaak.

Onze rundersteaks worden uitsluitend geselecteerd uit de allerbeste vleesrassen; Door de hoge marmering en intermusculaire vetten behouden deze steaks, in combinatie met de Josper, hun unieke, natuurlijke smaak.

Sommige steaks en ribstukken zijn drie tot 6 weken gerijpt in speciale rijpkasten. Het grillen van de steaks op 100% houtskool, peper en zout én de passie van onze koks doen de rest!

Voorgerechten

Rundercarpaccio
basilicum – tomaat – rucola – Grana Padano

12

Steak Tartaar Stroganoff
gerookte paprika – augurk – ui – spek – paddenstoel

13

Gravad Lax Zalm
licht gerookt – komkommer – Granny Smith appel – limoen – mierikswortel

13

Crème Brûlée van Bospeen (V)
geitenkaas – gele peen – kumquat – mango

14

Buffelmozzarella
prosciutto ham – nectarine – watermeloen

14

Bao Bun met Buikspek
char siu – komkommer – mango – limoen – ananas – edamame

14

Charcuterie Plank
5 diverse koude vleessoorten

11

Ambachtelijk gebakken broodvan bakkerij Kalkdijk
kruidenboter – pesto roomkaas – citroen aioli

5

Tom Kha Kai
kippendij – kokos – gember – limoengras – bosui

6

Soep van het Seizoen (V) mogelijk

6

V = vegetarisch


Chef’s Menu

Laat u verrassen door onze keuken brigade!
Onze chefs verrassen u graag met een speciaal 3 of 4 gangen menu, bestaande uit verse producten en ingrediënten uit het seizoen.


inclusief amuse en brood: 3 gangen 43, 4 gangen 52
bijpassende wijnen: 3 gangen 18, 4 gangen 24

Hoofdgerechten

 

Tournedos
zoete aardappel – koolraap – boterboon – sherrysaus

32

Kalfs Rib-eye
bospeen – mini maïs – rode wijnsaus

25

Carpaccio van rundXXL
basilicum – tomaat – rucola – Grana Padano

22

Bife De Tira
Argentijnse lende steak – chimichurri – courgette – tomaat

28

Zalmfilet (Josper oven)
gele biet – baby spinazie – bimi – Noilly Pratsaus

24

Sliptong à la meunière
citroen – kappertjes – peterselie – remouladesaus

26

Confit de Canard
gekonfijte eendenbout – paddenstoel – truffeljus

25

Risotto Vega / Risotto Gamba
tomaat – tuinerwt – peterselie – citroen – rode peper

22/28

Gepocheerd ei (V)
bataat – spinazie – oesterzwam – zomergroente

18


Baander ‘Classics’

 

Spare Ribs
Onze wereldberoemde spare ribs. Keuze uit: gezoete en/of gekruide marinade

22

Wiener / Daoler Schnitzel
Daoler: gegratineerd met spek – ui – champignons – paprika – kaas

19/22

Baander Grillschotel
varkenshaas – biefstuk – kippendij – spare rib – procureur – spek – ui

26

Big Baander Burger
brioche – gemsla – augurk – tomaat – kaas – bacon

19

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met warme groente, gebakken aardappelen, frites en rauwkost


Kindergerechten

 

Friet met kroket, frikandel of kipnuggets

7

Friet met spare rib of wiener schnitzel

10

Pannenkoek

v.a. 6

Broodje Hamburger

10

Kindergerechten (m.u.v. pannenkoeken) worden geserveerd met mayonaise en appelmoes

Kinderijsje
vanille-ijs – aardbeien-ijs – slagroom – verrassing

5


Nagerechten


Ambachtelijk gemaakt boeren-ijs – 100% verse koemelk van IJshoeve Bosman.

 

Dame Blanche
vanille-ijs – warme chocoladesaus – slagroom

7

Crème Brûlée
kaneel – bramen – rode bes – vanille ijs

8

Aardbeien Royale
aardbeien – witte chocolade – aardbeien ijs – slagroom

9

Magnum Kersen
oreo koekje – chocolademousse – kersen ijs

9

Citroentaart
framboos – perzik – crème fraîche – limoncello ijs

9

Kaasplateau
6 soorten – notenbrood – vlierbessen – dadels

12

Restaurant de Baander