Doordat wij uitsluitend werken met verse (seizoens)producten, vernieuwen wij ongeveer elke 2 maand onze dinerkaart!

 

Josper: ‘Passion For Grilling’

De Josper is een elegante combinatie van grill en oven:
100% op houtskool;
Dubbele oven- en grillfunctie in een gesloten barbecue;
Door de temperaturen tussen de 250°C en 400°C behoudt het gerecht zijn delicate smaak.

Onze rundersteaks worden uitsluitend geselecteerd uit de allerbeste vleesrassen; Door de hoge marmering en intermusculaire vetten behouden deze steaks, in combinatie met de Josper, hun unieke, natuurlijke smaak.

Sommige steaks en ribstukken zijn drie tot 6 weken gerijpt in speciale rijpkasten. Het grillen van de steaks op 100% houtskool, peper en zout én de passie van onze koks doen de rest!

Voorgerechten

Rundercarpaccio
truffel crème – rucola – Grana Padano – geroosterde tuinboon

12

Tartaar van Holstein Rund
cornichons – kappertjes – sjalot – mosterd – ei

13

Kalfsmuis – Gamba
paprika – rode ui – knoflook – citroen

14

Huisgerookte Zalm
wortel – bleekselderij – gember – passievrucht

13

Salade van Krab
little gem sla – komkommer – avocado – dille – yoghurtl

15

Burrata van Buffelmelk (V)
tomaat – watermeloen – basilicum – radijs

14

Charcuterie Plank
5 diverse koude vleessoorten

11

Ambachtelijk gebakken broodvan bakkerij Kalkdijk
kruidenboter – paprika roomkaas – daslook dip

Spaanse Pomodorisoep (V mogelijk)
chorizo – crouton – bosui

Kippensoep
parelhoen – prei – wortel – selderij – tuinkers

6

V = vegetarisch

Restaurant de Baander


Chef’s Menu

Laat u verrassen door onze keuken brigade!
Onze chefs verrassen u graag met een speciaal 3 of 4 gangen menu, bestaande uit verse producten en ingrediënten uit het seizoen.


inclusief amuse en brood: 3 gangen 43, 4 gangen 52
bijpassende wijnen: 3 gangen 18, 4 gangen 24

Hoofdgerechten

 

Entrecôte (Josper Oven)
grain-fed Holstein rund – aardappeltaart – dragonboter – rode wijnsaus

26

Tournedos (Josper Oven)
grain-fed Holstein rund – Meiraap – bospeen – bordelaisesaus

32

Gestoofde Varkenswang
koning oesterzwam – prei – Madeirajus

26

Maïshoen
maïs – bospeen – morillesaus

24

Zalmfilet (Josper oven)
bimi broccoli – rode biet – aardappel – beurre blanc

24

Zeebaars
venkel – courgette – aubergine – tomaat – Noilly Prat saus

25

Pappardelle Pasta (V)
paddenstoelen – peterselie – ricotta – rucola

22

Burger van Avocado (V)
maïs – crème fraîche

19


Baander ‘Classics’

 

Spare Ribs
Onze wereldberoemde spare ribs. Keuze uit: gezoete en/of gekruide marinade

22

Wiener / Daoler Schnitzel
Daoler: gegratineerd met spek – ui – champignons – paprika – kaas

19/22

Baander Grillschotel
varkenshaas – biefstuk – kippendij – spare rib – procureur – spek – ui

26

Big Baander Burger
brioche – gemsla – augurk – tomaat – kaas – bacon

19

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met warme groente, gebakken aardappelen, frites en rauwkost


Kindergerechten

 

Friet met kroket, frikandel of kipnuggets

7

Friet met spare rib of wiener schnitzel

10

Pannenkoek

v.a. 6

Broodje Hamburger

10

Kindergerechten (m.u.v. pannenkoeken) worden geserveerd met mayonaise en appelmoes

Kinderijsje
vanille-ijs – aardbeien-ijs – slagroom – verrassing

5


Nagerechten


Ambachtelijk gemaakt boeren-ijs – 100% verse koemelk van IJshoeve Bosman.

 

Dame Blanche
vanille-ijs – warme chocoladesaus – slagroom

7

Crème Brûlée
vanille ijs – blauwe bes

8

Witte Chocoladetaart
kwark – limoen – amandelen – frambozen ijs

9

Pistachecake
pure chocolademousse – kersen ijs

9

Aardbeien Romanoff
vodka – sinaasappel – yoghurt hangop – aardbeien ijs

9

Kaasplateau
6 soorten – notenbrood – vlierbessen – dadels

12