Voorgerechten

Soep van de dag

€5,25

Plankje ambachtelijk gebakken brood(V)
diverse botertjes (2 pers.)

€7,50

Waldorfsalade (V)
mesclun van sla – selderij – appel en rozijnen – walnoten – dressing

€8,25

Gebakken champignons (V)
hele gebakken champignons gebakken in tempurabeslag – knoflooksaus

€8,75

Carpaccio – dungesneden ossenhaas
Parmezaanse kaas, mesclun van sla, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, truffelmayonaise

€10,50

Tonijncarpaccio – dungesneden tonijn
vinaigrette met paling- mesclun van sla

€11,00

Geitenkaas
lauw-warm – honing – meloen – rode biet – nagelhout (gedroogd rundvlees) – sla

€11,00

Kippenlevertjes ‘Drents’
gebakken kippenlevertjes – ui – champignons – spek – Drentse metworst – broodje

€11,50

Gebakken bloedworst ‘Drents’
warme appeltjes – Drentse metworst – appelstroop – broodje

€11,50

Visproeverij
gerookte zalm – garnalen kroketje – gerookte meerval – garnaaltjes – butterfly gamba – gerookte forel

€11,50

V = vegetarisch


Vleesgerechten

 

Schnitzel
– Wiener (± 220 gram)
– Zigeunersaus of pepersaus of champignonroomsaus
– champignons en uien
– Daoler: gegratineerd met spekjes – uien – champignons – paprika – kaas


€14,75
€16,50
€17,50
€18,75

Kalfslever
Drentse metworst – bosui – champignons – spekjes

€19,25

Spare Ribs ±800 gram
heerlijk en wereldberoemd – huisgemarineerd: gekruid of gezoet

€19,50

Varkenshaas Medaillons
met champignonroomsaus

€19,75

Daoler Varkenshaas
gegratineerd met spekjes – uien- champignons – paprika – kaas

€21,50

Baanderstoofschotel
langzaam gegaarde rundersucade van het Black Angusrund – jachtsaus

€21,50

Baandergrillschotel ±350 gram
varkenshaas – biefstuk – kipfilet – spare-rib – procureur – gebakken uien – bacon – knoflook- en cocktailsaus

€23,50

Lamsrack – Lamsstoof
honing-thijmjus

€26,50

Tournedos (200 gr.)
met pepercognacsaus of stroganoffsaus

€27,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse warme groente, gebakken aardappelen, crunchy frites en salade of rabarber


Visgerechten

 

Vispotje ‘Baander’ (Josper)
diverse vissoorten ‘Bouillabaisse’ wijze

€19,95

Snoekbaars
in roomboter gebakken

€22,50

Zalm (Josper)
gegrild in de houtskooloven – limoen- of pomodorisaus

€21,50

Zalmfilet in filodeeg
spinazie – taugé – wortel – sojasaus

€22,50

Sliptong
drie in roomboter gebakken hele sliptongen – remouladesaus

€22,50

Hele Noordzee tong
à la meunière of picasso gebakken

dagprijs

Drinksuggestie:
Doc Collins Whiskey – apple of cherry flavoured

€4,95

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse warme groente, gebakken aardappelen, crunchy frites en salade of rabarber


Vegetarische Gerechten

 

Voorgerechten

Waldorfsalade
mesclun van sla – selderij – appel en rozijnen – walnoten – dressing

€8,25

Gebakken champignons in tempurabeslag
geserveerd met eigengemaakte knoflooksaus

€8,75

Carpaccio van rode biet met geitenkaas (lauw-warm)
honing – frisse sla – walnoot – venkel

€11,00

Hoofdgerechten

Lasagne van seizoensgroenten

€14,75

Portobello – Champignon
gevuld met brie – spinazie – pijnboompitten – paprika

€15,75

Bietenburger – Bietenbriochebroodje (vegetarisch/veganistisch)
hempsauce – mesclun – tomaat – uienringen – smokey red sauce

€16,50

Schotel met diverse vegetarische gerechten
– quiche met een saus van paddenstoelen
– roergebakken quorn met seizoensgroenten
– gepofte tomaat ‘Italiaans’
– fritos van vers fruit

€17,75

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse warme groente, gebakken aardappelen, crunchy frites en salade of rabarber


Kindergerechten


t/m 12 jaar

 

Friet met kroket of frikandel

€5,00

Friet met knakworst – vissticks of kipnuggets

€5,50

Friet met Spare Ribs of Wiener Schnitzel

€8,50

Pannenkoek – vanaf

€4,5o

Broodje Hamburger (100 gr.)

€7,50

Kindergerechten (m.u.v. pannenkoeken) worden geserveerd met mayonaise en appelmoes


Nagerechten


Ambachtelijk gemaakt boeren-ijs – 100% verse koemelk van IJshoeve Bosman.

 

Kinderijsje
twee bolletjes ijs met slagroom en een verrassing

€3,50

Dame Blanche
met échte warme chocoladesaus

€6,00

Vanille-ijs
met warme kersen

€6,00

Sorbet

€6,50

Crème Brûlée
met twee bolletjes citroencake-ijs

€7,50

Ijskoffie
Alpen caramel-ijs overgoten met espresso en slagroom

€7,50

Eigengemaakte Tiramisu
met mascarpone-tiramisu-ijs

€7,50

Kaneel-ijs
met warme appeltjes

€7,75

Baandertoren
Parijse soes met chocolade, straciatella-mint en witte chocolade-ijs en warme chocoladesaus

€7,75

Buuffie’s Monchoutaart
met twee bolletjes monchou-kersenijs

€7,75

Kaasplankje
harde en zachte soorten kaas – ambachtelijk brood

€8,00

Restaurant de Baander