Voorgerechten | |
Soep van de dag | €5,50 |
Plankje ambachtelijk gebakken brood(V) diverse botertjes (2 pers.) | €7,50 |
Pank met diverse koude vleessoorten o.a. carpaccio – gerijpt vlees – nagelhout – diverse worstsoorten geserveerd met broodjes en botertjes | €9,95 p.p. (vanaf 2 p.) |
Gebakken champignons (V) gebakken in bierbeslag – knoflooksaus | €8,75 |
Carpaccio – dungesneden ossenhaas Grana Padano kaas, mesclun van sla, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, truffelmayonaise | €10,50 |
Geitenkaas (V = mogelijk) lauw-warm – honing – meloen – rode biet – nagelhout (gedroogd rundvlees) – sla | €11,50 |
Gebakken bloedworst ‘Drents’ warme appeltjes – Drentse metworst – appelstroop – broodje | €11,50 |
Visproeverij o.a.: gerookte zalm – tonijncarpaccio – garnaaltjes – garnalen kroketje | €13,75 |
V = vegetarisch |
| |
| |
Schnitzel – Wiener (± 220 gram) – Zigeunersaus of pepersaus of champignonroomsaus – champignons en uien – Daoler: gegratineerd met spekjes – uien – champignons – paprika – kaas | €15,75 €17,50 €18,50 €19,50
|
Kalfslever Drentse metworst – ui – champignons – spekjes | €19,25 |
Spare Ribs ±800 gram heerlijk en wereldberoemd – huisgemarineerd: gekruid en/of gezoet | €20,50 |
Varkenshaas Medaillons met champignonroom- of pepersaus | €19,75 |
Daoler Varkenshaas gegratineerd met spekjes – uien- champignons – paprika – kaas | €22,50 |
Baanderstoofschotel langzaam gegaarde rundersucade van het Black Angusrund – jachtsaus | €22,50 |
Baandergrillschotel ±350 gram varkenshaas – biefstuk – kipfilet – spare-rib – procureur – gebakken uien – bacon – knoflook- en cocktailsaus | €24,50 |
Lamssucade langzaam gegaard in eigen jus | €23,75 |
Tournedos (200 gr.) met pepercognacsaus of stroganoffsaus | €27,50 |
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse warme groente, gebakken aardappelen, frites en salade of rabarber |
| |
| |
Vispotje ‘Baander’ (Josper) diverse vissoorten ‘Bouillabaisse’ wijze | €19,95 |
Doradefilet beurre blancsaus | €22,50 |
Zalm (Josper) gegrild in de houtskooloven – limoensaus | €22,50 |
Sliptong drie in roomboter gebakken hele sliptongen – remouladesaus | €23,50 |
Hele Noordzee tong à la meunière of picasso gebakken | dagprijs |
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse warme groente, gebakken aardappelen, crunchy frites en salade of rabarber |
| |
| |
Lasagne van seizoensgroenten | €14,75 |
Portobello – Champignon (veganistisch mogelijk gevuld met brie – spinazie – pijnboompitten – paprika | €15,75 |
Bietenburger – Bietenbriochebroodje (veganistisch mogelijk) hempsauce – mesclun – tomaat – uienringen – smokey red sauce | €17,50 |
Schotel met diverse vegetarische gerechten – quiche met een saus van paddenstoelen – roergebakken quorn met seizoensgroenten – gepofte tomaat ‘Italiaans’ – fritos van vers fruit | €17,75 |
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse warme groente, gebakken aardappelen, crunchy frites en salade of rabarber |
| |
Kindergerechten t/m 12 jaar |
| |
Friet met kroket of frikandel | €5,00 |
Friet met knakworst – vissticks of kipnuggets | €5,50 |
Friet met Spare Ribs of Wiener Schnitzel | €8,50 |
Pannenkoek – vanaf | €4,5o |
Broodje Hamburger (100 gr.) | €7,50 |
Kindergerechten (m.u.v. pannenkoeken) worden geserveerd met mayonaise en appelmoes |
| |
Nagerechten Ambachtelijk gemaakt boeren-ijs – 100% verse koemelk van IJshoeve Bosman. |
| |
Kinderijsje twee bolletjes ijs met slagroom en een verrassing | €4,00 |
Dame Blanche vanille-ijs – echte warme chocoladesaus – slagroom | €6,50 |
Vanille-ijs met warme kersen – slagroom | €6,50 |
Boerenjongens boerenjongens-ijs – rozijnen op brandewijn – slagroom | €6,75 |
Crème Brûlée saus van likeur 43 – slagroom | €7,50 |
Eigengemaakte Tiramisu met mascarpone-tiramisu-ijs – slagroom | €8,00 |
Kaneel-ijs – Warme Appeltjes in calvados gebakken – slagroom | €8,00 |
Baandertoren Parijse soes met vanille ijs – advocaat – saus van banaan – slagroom | €8,50 |
Buuffie’s Monchoutaart met monchou-kersenijs – slagroom | €8,50 |
Kaasplankje harde en zachte soorten kaas – ambachtelijk brood – appelstroop | €9,50 |