Josper: ‘Passion For Grilling’

De Josper is een elegante combinatie van grill en oven:
100% op houtskool;
Dubbele oven- en grillfunctie in een gesloten barbecue;
Door de temperaturen tussen de 250°C en 400°C behoudt het gerecht zijn delicate smaak.

Onze rundersteaks worden uitsluitend geselecteerd uit de allerbeste vleesrassen; onder andere Hereford- en Black Angus-Rund. Door de hoge marmering en intermusculaire vetten behouden deze steaks, in combinatie met de Josper, hun unieke, natuurlijke smaak.

Sommige steaks en ribstukken zijn drie tot 6 weken gerijpt in speciale rijpkasten. Het grillen van de steaks op 100% houtskool, peper en zout én de passie van onze koks doen de rest!


Voorgerechten (Josper Oven)

 

Pulled Pork – Coleslaw
langzaam gegaard en gemarineerd varkensvlees op 100% houtskool – barbecue-style

€10,75

Gamba’s van de barbecue
aioli

€12,95


Hoofdgerechten (Josper oven)

 

Rundersteaks

Ladysteak – Black angus-Grainfed ± 200 gram

€25,50

Gentlemen’s steak – Black angus-Grainfed ± 275 gram

€28,50

Tournedos (ossenhaas) ± 200 gram
peper- of stroganoffsaus

30,50

Burgers

Broodje Big Baander Burger ± 200 gram
Smokey Hempsauce – Sweet Pickle Relish – Tomato Relish – Mesclun – uienringen – cheddar cheese sauce

€19,50

Bietenburger – Bietenbriochebroodje (vegetarisch/veganistisch)
hempsauce – mesclun – tomaat – uienringen – smokey red sauce

€18,50

Vis

Fishstew – Vispannetje
‘bouillabaisse’-wijze

€21,50

Gegrilde zalm
limoensaus

€23,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse warme groente, gebakken aardappelen, crunchy frites en salade of rabarber

 

Voorgerechten

Soep van de dag

€6,00

Plankje ambachtelijk gebakken brood(V)
diverse botertjes (2 pers.)

€8,00

Plank met diverse koude vleessoorten
o.a. carpaccio – gerijpt vlees – nagelhout – diverse worstsoorten
geserveerd met broodjes en botertjes

€11,50 p.p. (vanaf 2 p.)

Gebakken champignons (V)
gebakken in bierbeslag – knoflooksaus

€9,75

Carpaccio – dungesneden ossenhaas
Grana Padano kaas, mesclun van sla, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, truffelmayonaise

€11,50

Geitenkaas (V = mogelijk)
lauw-warm – honing – meloen – rode biet – nagelhout (gedroogd rundvlees) – sla

€12,50

Gebakken bloedworst ‘Drents’
warme appeltjes – Drentse metworst – appelstroop – broodje

€12,50

Visproeverij
o.a.: gerookte zalm – tonijncarpaccio – garnalen kroketje

€13,75

V = vegetarisch


Vleesgerechten

 

Schnitzel
– Wiener (± 220 gram)
– Zigeunersaus of pepersaus of champignonroomsaus
– champignons en uien
– Daoler: gegratineerd met spekjes – uien – champignons – paprika – kaas


€17,50
€18,75
€19,50
€21,50

Kalfslever
Drentse metworst – ui – champignons – spekjes

€21,75

Spare Ribs ±800 gram
heerlijk en wereldberoemd – huisgemarineerd: gekruid en/of gezoet

€21,50

Varkenshaas Medaillons
met champignonroom- of pepersaus

€20,75

Daoler Varkenshaas
gegratineerd met spekjes – uien- champignons – paprika – kaas

€23,50

Baanderstoofschotel
langzaam gegaarde rundersucade van het Black Angusrund – jachtsaus

€23,50

Baandergrillschotel ±350 gram
varkenshaas – biefstuk – kipfilet – spare-rib – procureur – gebakken uien – bacon – knoflook- en cocktailsaus

€26,00

Lamssucade
langzaam gegaard in eigen jus

€24,75

Tournedos (200 gr.)
met pepercognacsaus of stroganoffsaus

€30,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse warme groente, gebakken aardappelen, frites en salade of rabarber


Visgerechten

 

Vispotje ‘Baander’ (Josper)
diverse vissoorten ‘Bouillabaisse’ wijze

€21,50

Doradefilet
beurre blancsaus

€23,50

Zalm (Josper)
gegrild in de houtskooloven – limoensaus

€23,50

Sliptong
drie in roomboter gebakken hele sliptongen – remouladesaus

€24,75

Hele Noordzee tong
à la meunière of picasso gebakken

dagprijs

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse warme groente, gebakken aardappelen, crunchy frites en salade of rabarber


Vegetarische Gerechten

 

Lasagne van seizoensgroenten

€16,50

Portobello – Champignon (veganistisch mogelijk
gevuld met brie – spinazie – pijnboompitten – paprika

€16,75

Bietenburger – Bietenbriochebroodje (veganistisch mogelijk)
hempsauce – mesclun – tomaat – uienringen – smokey red sauce

€18,50

Schotel met diverse vegetarische gerechten
– quiche met een saus van paddenstoelen
– roergebakken quorn met seizoensgroenten
– gepofte tomaat ‘Italiaans’
– fritos van vers fruit

€19,75

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse warme groente, gebakken aardappelen, crunchy frites en salade of rabarber


Kindergerechten


t/m 12 jaar

 

Friet met kroket of frikandel

€6,00

Friet met knakworst – vissticks of kipnuggets

€6,50

Friet met Spare Ribs of Wiener Schnitzel

€9,00

Pannenkoek – vanaf

€6,00

Broodje Hamburger (100 gr.)

€8,75

Kindergerechten (m.u.v. pannenkoeken) worden geserveerd met mayonaise en appelmoes


Nagerechten


Ambachtelijk gemaakt boeren-ijs – 100% verse koemelk van IJshoeve Bosman.

 

Kinderijsje
twee bolletjes ijs met slagroom en een verrassing

€4,75

Dame Blanche
vanille-ijs – echte warme chocoladesaus – slagroom

€7,00

Vanille-ijs
met warme kersen – slagroom

€7,00

Boerenjongens
boerenjongens-ijs – rozijnen op brandewijn – slagroom

€7,50

Crème Brûlée
saus van likeur 43 – slagroom

€7,50

Eigengemaakte Tiramisu
met mascarpone-tiramisu-ijs – slagroom

€9,00

Kaneel-ijs – Warme Appeltjes
in calvados gebakken – slagroom

€9,00

Baandertoren
Parijse soes met vanille ijs – advocaat – saus van banaan – slagroom

€9,50

Buuffie’s Monchoutaart
met monchou-kersenijs – slagroom

€9,75

Kaasplankje
harde en zachte soorten kaas – ambachtelijk brood – appelstroop

€11,25

Restaurant de Baander