Doordat wij uitsluitend werken met verse (seizoens)producten, vernieuwen wij ongeveer elke 2 maand (m.u.v. de ‘Baander Classics’) onze dinerkaart!

22 maart zullen wij weer starten met een vernieuwd menu!

 

Josper: ‘Passion For Grilling’

De Josper is een elegante combinatie van grill en oven:
100% op houtskool;
Dubbele oven- en grillfunctie in een gesloten barbecue;
Door de temperaturen tussen de 250°C en 400°C behoudt het gerecht zijn delicate smaak.

Onze rundersteaks worden uitsluitend geselecteerd uit de allerbeste vleesrassen; Door de hoge marmering en intermusculaire vetten behouden deze steaks, in combinatie met de Josper, hun unieke, natuurlijke smaak.

Sommige steaks en ribstukken zijn drie tot 6 weken gerijpt in speciale rijpkasten. Het grillen van de steaks op 100% houtskool, peper en zout én de passie van onze koks doen de rest!

Voorgerechten

Carpaccio van Rund
wasabi – gember – paksoi – cashewnoot – 5 spice

12

Gepekelde Rib-eye
paddenstoelen crème – kweepeer – macadamianoot – rucola – Lutjewinkel oude kaas

14

Huisgerookte zalm
Granny Smith appel – Zwolse mosterd – zuurkool

13

Rivierkreeft
gele biet – citroencrème – mierikswortel – kropsla

13

Burratine (V)
tomaat – paprika – hazelnoot – Aceto Balsamico

12

Gebakken Bloedworst
appel – nagelhout – rode ui – witlof

12

Charcuterie Plank
5 diverse koude vleessoorten

11

Ambachtelijk gebakken broodvan bakkerij Kalkdijk
kruidenboter – muhammara – zwarte olijventapenade

5

Franse uiensoep
crouton – gruyère – pancetta

7

Soep van het Seizoen (V)

6

V = vegetarisch


Chef’s Menu

Laat u verrassen door onze keuken brigade!
Onze chefs verrassen u graag met een speciaal 3 of 4 gangen menu, bestaande uit verse producten en ingrediënten uit het seizoen.


inclusief amuse en brood; 3 gangen 45; 4 gangen 55
bijpassende wijnen: 3 gangen 18, 4 gangen 24

Hoofdgerechten

 

Tournedos (Josper)
knolselderij – peterselie – brioche brood – sjalot – Madeirajus

32

Entrecôte
pastinaak – groene kool – romige pepersaus

26

Kalfssukade
zacht gegaard – zuurkool – witlof – aardappelmousseline – rode portsaus

26

Supplement bij bovenstaande gerechten: gebakken eendenlever

+6

Gebakken Zalmfilet
pompoen – kastanje – champignon – prei – botersaus

24

Skrei
chorizo – pistache – tomaat – zoete aardappel – kreeftensaus

27

Varkenswangen
zacht gegaard – hete bliksem – spruiten – sherrysaus

25

Gevulde portobello(V)
duxelle van paddenstoel – walnoot – pompoen – brie de Meaux

19

Orzo (V)
tomaat – feta – spinazie – geroosterde paprika

19


Baander ‘Classics’

 

Spare Ribs
Onze wereldberoemde spare ribs. Keuze uit: gezoete en/of gekruide marinade

22

Wiener / Daoler Schnitzel
Daoler: gegratineerd met spek – ui – champignons – paprika – kaas

19/22

Baander Grillschotel
varkenshaas – biefstuk – kippendij – spare rib – procureur – spek – ui

26

Big Baander Burger
brioche – gemsla – augurk – tomaat – kaas – bacon

22

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met warme groente, gebakken aardappelen, frites en rauwkost


Kindergerechten

 

Friet met kroket, frikandel of kipnuggets

7

Friet met spare rib of wiener schnitzel

10

Pannenkoek

v.a. 6

Broodje Hamburger

10

Kindergerechten (m.u.v. pannenkoeken) worden geserveerd met mayonaise en appelmoes

Kinderijsje
vanille-ijs – aardbeien-ijs – slagroom – verrassing

5


Nagerechten


Ambachtelijk gemaakt boeren-ijs – 100% verse koemelk van IJshoeve Bosman.

 

Dame Blanche
vanille-ijs – warme chocoladesaus – slagroom

7

Crème Brûlée
vanille – steranijs – appelcompote – kaneel ijs

8

Gepocheerde peer
sabayon – licor 43 – amandel – mascarpone – hazelnoot ijs

9

Banaan royale
bananenmousse – spekkoek – chocolademousse – pure chocolade ijs

9

Mango mousse
ananas – witte chocolademousse – passievrucht ijs

9

Kaasplateau
6 soorten – kweeperencompote – panforte

12

Restaurant de Baander