Doordat wij uitsluitend werken met verse (seizoens)producten, vernieuwen wij ongeveer elke 2 maand (m.u.v. de ‘Baander Classics’) onze dinerkaart!

 

Josper: ‘Passion For Grilling’

De Josper is een elegante combinatie van grill en oven:
100% op houtskool;
Dubbele oven- en grillfunctie in een gesloten barbecue;
Door de temperaturen tussen de 250°C en 400°C behoudt het gerecht zijn delicate smaak.

Onze rundersteaks worden uitsluitend geselecteerd uit de allerbeste vleesrassen; Door de hoge marmering en intermusculaire vetten behouden deze steaks, in combinatie met de Josper, hun unieke, natuurlijke smaak.

Sommige steaks en ribstukken zijn drie tot 6 weken gerijpt in speciale rijpkasten. Het grillen van de steaks op 100% houtskool, peper en zout én de passie van onze koks doen de rest!

Voorgerechten

Rundercarpaccio
truffelcrème – rucola – oude kaas – gerookte amandel – knolselderij – beukenzwam

12

Sashimi van zalm – paling
miso – paksoi – ponzu

14

Huisgerookte forel
aardappel – piccalilly – augurk – paarse bloemkool

13

Pastrami
pompoen – kastanjechampignon – roodlof – mosterd

12

Kippenlever
biologische polderhoen – appel – ui – katenspek

13

Tartaar van biet (V)
sjalot – feta – eidooier – augurk – quinoa

11

Charcuterie Plank
5 diverse koude vleessoorten

11

Ambachtelijk gebakken broodvan bakkerij Kalkdijk
kruidenboter – tomatenroomkaas – truffeldip

5

Bospaddenstoelensoep (V)
shiitake – eekhoorntjesbrood – oesterzwam – peterselie

6

Soep van het Seizoen

6

V = vegetarisch


Chef’s Menu

Laat u verrassen door onze keuken brigade!
Onze chefs verrassen u graag met een speciaal 3 of 4 gangen menu, bestaande uit verse producten en ingrediënten uit het seizoen.


inclusief amuse en brood: 3 gangen 43, 4 gangen 52
bijpassende wijnen: 3 gangen 18, 4 gangen 24

Hoofdgerechten

 

Tournedos (Josper)
aardpeer – shiitake – knolselderij – truffeljus

32

Biefstuk uit de jus
wit brood – kalfsjus

28

Zweedse varkensrack
zuurkool – mosterd

25

Zalmfilet (Josper oven)
rode biet – witlof – witte wijnsaus

24

Tarbot
bloemkool – spinazie – peterseliewortel – beurre noisette

dagprijs

kalfs ossobuco
ui – gnocchi – cherrytomaat – eigen jus

27

Gevulde portobello
spinazie – pompoen – amandel – pastinaak – gorgonzola

19

’Open-stijl’ Lasagne (V)
aubergine – courgette – basilicum – belhamel – Pecorino kaas

19


Baander ‘Classics’

 

Spare Ribs
Onze wereldberoemde spare ribs. Keuze uit: gezoete en/of gekruide marinade

22

Wiener / Daoler Schnitzel
Daoler: gegratineerd met spek – ui – champignons – paprika – kaas

19/22

Baander Grillschotel
varkenshaas – biefstuk – kippendij – spare rib – procureur – spek – ui

26

Big Baander Burger
brioche – gemsla – augurk – tomaat – kaas – bacon

19

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met warme groente, gebakken aardappelen, frites en rauwkost


Kindergerechten

 

Friet met kroket, frikandel of kipnuggets

7

Friet met spare rib of wiener schnitzel

10

Pannenkoek

v.a. 6

Broodje Hamburger

10

Kindergerechten (m.u.v. pannenkoeken) worden geserveerd met mayonaise en appelmoes

Kinderijsje
vanille-ijs – aardbeien-ijs – slagroom – verrassing

5


Nagerechten


Ambachtelijk gemaakt boeren-ijs – 100% verse koemelk van IJshoeve Bosman.

 

Dame Blanche
vanille-ijs – warme chocoladesaus – slagroom

7

Crème Brûlée
perencompote – kaneel ijs

8

Tarte tartin
appel – caramel – hazelnoot ijs

9

Kokosmakron
sinaasappel – pure chocolade – kokos ijs

9

Tiramisu
tonkaboon – lange vinger – mascarpone – baileys ijs

9

Kaasplateau
6 soorten – notenbrood – vlierbessen – dadels

12

Restaurant de Baander