Doordat wij uitsluitend werken met verse (seizoens)producten, vernieuwen wij ongeveer elke 2 maand (m.u.v. de ‘Baander Classics’) onze dinerkaart!
22 maart zullen wij weer starten met een vernieuwd menu!
Josper: ‘Passion For Grilling’
De Josper is een elegante combinatie van grill en oven:
100% op houtskool;
Dubbele oven- en grillfunctie in een gesloten barbecue;
Door de temperaturen tussen de 250°C en 400°C behoudt het gerecht zijn delicate smaak.Onze rundersteaks worden uitsluitend geselecteerd uit de allerbeste vleesrassen;
Door de hoge marmering en intermusculaire vetten behouden deze steaks, in combinatie met de Josper, hun unieke, natuurlijke smaak.
Sommige steaks en ribstukken zijn drie tot 6 weken gerijpt in speciale rijpkasten. Het grillen van de steaks op 100% houtskool, peper en zout
én de passie van onze koks doen de rest!
Voorgerechten
Carpaccio van Rund
wasabi – gember – paksoi – cashewnoot – 5 spice
12
Gepekelde Rib-eye
paddenstoelen crème – kweepeer – macadamianoot – rucola – Lutjewinkel oude kaas
14
Huisgerookte zalm
Granny Smith appel – Zwolse mosterd – zuurkool
13
Rivierkreeft
gele biet – citroencrème – mierikswortel – kropsla
13
Burratine (V)
tomaat – paprika – hazelnoot – Aceto Balsamico
12
Gebakken Bloedworst
appel – nagelhout – rode ui – witlof
12
Charcuterie Plank
5 diverse koude vleessoorten
11
Ambachtelijk gebakken broodvan bakkerij Kalkdijk
kruidenboter – muhammara – zwarte olijventapenade
5
Franse uiensoep
crouton – gruyère – pancetta
7
Soep van het Seizoen (V)
6
V = vegetarisch
Chef’s Menu
Laat u verrassen door onze keuken brigade!
Onze chefs verrassen u graag met een speciaal 3 of 4 gangen menu, bestaande uit verse producten en ingrediënten uit het seizoen.
inclusief amuse en brood; 3 gangen 45; 4 gangen 55
bijpassende wijnen: 3 gangen 18, 4 gangen 24
Hoofdgerechten
Tournedos (Josper)
knolselderij – peterselie – brioche brood – sjalot – Madeirajus
32
Entrecôte
pastinaak – groene kool – romige pepersaus
26
Kalfssukade
zacht gegaard – zuurkool – witlof – aardappelmousseline – rode portsaus
26
Supplement bij bovenstaande gerechten: gebakken eendenlever
+6
Gebakken Zalmfilet
pompoen – kastanje – champignon – prei – botersaus
24
Skrei
chorizo – pistache – tomaat – zoete aardappel – kreeftensaus
27
Varkenswangen
zacht gegaard – hete bliksem – spruiten – sherrysaus
25
Gevulde portobello(V)
duxelle van paddenstoel – walnoot – pompoen – brie de Meaux
19
Orzo (V)
tomaat – feta – spinazie – geroosterde paprika
19
Baander ‘Classics’
Spare Ribs
Onze wereldberoemde spare ribs. Keuze uit: gezoete en/of gekruide marinade
22
Wiener / Daoler Schnitzel
Daoler: gegratineerd met spek – ui – champignons – paprika – kaas
19/22
Baander Grillschotel
varkenshaas – biefstuk – kippendij – spare rib – procureur – spek – ui
26
Big Baander Burger
brioche – gemsla – augurk – tomaat – kaas – bacon
22
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met warme groente, gebakken aardappelen, frites en rauwkost
Kindergerechten
Friet met kroket, frikandel of kipnuggets
7
Friet met spare rib of wiener schnitzel
10
Pannenkoek
v.a. 6
Broodje Hamburger
10
Kindergerechten (m.u.v. pannenkoeken) worden geserveerd met mayonaise en appelmoes
Kinderijsje
vanille-ijs – aardbeien-ijs – slagroom – verrassing
5
Nagerechten
Ambachtelijk gemaakt boeren-ijs – 100% verse koemelk van IJshoeve Bosman.
Dame Blanche
vanille-ijs – warme chocoladesaus – slagroom
7
Crème Brûlée
vanille – steranijs – appelcompote – kaneel ijs
8
Gepocheerde peer
sabayon – licor 43 – amandel – mascarpone – hazelnoot ijs
9
Banaan royale
bananenmousse – spekkoek – chocolademousse – pure chocolade ijs
9
Mango mousse
ananas – witte chocolademousse – passievrucht ijs
9
Kaasplateau
6 soorten – kweeperencompote – panforte
12
22 maart zullen wij weer starten met een vernieuwd menu!
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
De Josper is een elegante combinatie van grill en oven: 100% op houtskool; Dubbele oven- en grillfunctie in een gesloten barbecue; Door de temperaturen tussen de 250°C en 400°C behoudt het gerecht zijn delicate smaak. Onze rundersteaks worden uitsluitend geselecteerd uit de allerbeste vleesrassen; Door de hoge marmering en intermusculaire vetten behouden deze steaks, in combinatie met de Josper, hun unieke, natuurlijke smaak. Sommige steaks en ribstukken zijn drie tot 6 weken gerijpt in speciale rijpkasten. Het grillen van de steaks op 100% houtskool, peper en zout én de passie van onze koks doen de rest! | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Voorgerechten | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Carpaccio van Rund | 12 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gepekelde Rib-eye | 14 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Huisgerookte zalm | 13 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Rivierkreeft | 13 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Burratine (V) | 12 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gebakken Bloedworst | 12 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Charcuterie Plank | 11 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ambachtelijk gebakken broodvan bakkerij Kalkdijk | 5 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Franse uiensoep | 7 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Soep van het Seizoen (V) | 6 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
V = vegetarisch | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|