
Doordat wij uitsluitend werken met verse (seizoens)producten, vernieuwen wij ongeveer elke 2 maand (m.u.v. de ‘Baander Classics’) onze dinerkaart!
Josper: ‘Passion For Grilling’
De Josper is een elegante combinatie van grill en oven:
100% op houtskool;
Dubbele oven- en grillfunctie in een gesloten barbecue;
Door de temperaturen tussen de 250°C en 400°C behoudt het gerecht zijn delicate smaak.Onze rundersteaks worden uitsluitend geselecteerd uit de allerbeste vleesrassen;
Door de hoge marmering en intermusculaire vetten behouden deze steaks, in combinatie met de Josper, hun unieke, natuurlijke smaak.
Sommige steaks en ribstukken zijn drie tot 6 weken gerijpt in speciale rijpkasten. Het grillen van de steaks op 100% houtskool, peper en zout
én de passie van onze koks doen de rest!
Voorgerechten
Rundercarpaccio
truffelcrème – rucola – oude kaas – gerookte amandel – knolselderij – beukenzwam
12
Sashimi van zalm – paling
miso – paksoi – ponzu
14
Huisgerookte forel
aardappel – piccalilly – augurk – paarse bloemkool
13
Pastrami
pompoen – kastanjechampignon – roodlof – mosterd
12
Kippenlever
biologische polderhoen – appel – ui – katenspek
13
Tartaar van biet (V)
sjalot – feta – eidooier – augurk – quinoa
11
Charcuterie Plank
5 diverse koude vleessoorten
11
Ambachtelijk gebakken broodvan bakkerij Kalkdijk
kruidenboter – tomatenroomkaas – truffeldip
5
Bospaddenstoelensoep (V)
shiitake – eekhoorntjesbrood – oesterzwam – peterselie
6
Soep van het Seizoen
6
V = vegetarisch
Chef’s Menu
Laat u verrassen door onze keuken brigade!
Onze chefs verrassen u graag met een speciaal 3 of 4 gangen menu, bestaande uit verse producten en ingrediënten uit het seizoen.
inclusief amuse en brood: 3 gangen 43, 4 gangen 52
bijpassende wijnen: 3 gangen 18, 4 gangen 24
Hoofdgerechten
Tournedos (Josper)
aardpeer – shiitake – knolselderij – truffeljus
32
Biefstuk uit de jus
wit brood – kalfsjus
28
Zweedse varkensrack
zuurkool – mosterd
25
Zalmfilet (Josper oven)
rode biet – witlof – witte wijnsaus
24
Tarbot
bloemkool – spinazie – peterseliewortel – beurre noisette
dagprijs
kalfs ossobuco
ui – gnocchi – cherrytomaat – eigen jus
27
Gevulde portobello
spinazie – pompoen – amandel – pastinaak – gorgonzola
19
’Open-stijl’ Lasagne (V)
aubergine – courgette – basilicum – belhamel – Pecorino kaas
19
Baander ‘Classics’
Spare Ribs
Onze wereldberoemde spare ribs. Keuze uit: gezoete en/of gekruide marinade
22
Wiener / Daoler Schnitzel
Daoler: gegratineerd met spek – ui – champignons – paprika – kaas
19/22
Baander Grillschotel
varkenshaas – biefstuk – kippendij – spare rib – procureur – spek – ui
26
Big Baander Burger
brioche – gemsla – augurk – tomaat – kaas – bacon
19
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met warme groente, gebakken aardappelen, frites en rauwkost
Kindergerechten
Friet met kroket, frikandel of kipnuggets
7
Friet met spare rib of wiener schnitzel
10
Pannenkoek
v.a. 6
Broodje Hamburger
10
Kindergerechten (m.u.v. pannenkoeken) worden geserveerd met mayonaise en appelmoes
Kinderijsje
vanille-ijs – aardbeien-ijs – slagroom – verrassing
5
Nagerechten
Ambachtelijk gemaakt boeren-ijs – 100% verse koemelk van IJshoeve Bosman.
Dame Blanche
vanille-ijs – warme chocoladesaus – slagroom
7
Crème Brûlée
perencompote – kaneel ijs
8
Tarte tartin
appel – caramel – hazelnoot ijs
9
Kokosmakron
sinaasappel – pure chocolade – kokos ijs
9
Tiramisu
tonkaboon – lange vinger – mascarpone – baileys ijs
9
Kaasplateau
6 soorten – notenbrood – vlierbessen – dadels
12
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
De Josper is een elegante combinatie van grill en oven: 100% op houtskool; Dubbele oven- en grillfunctie in een gesloten barbecue; Door de temperaturen tussen de 250°C en 400°C behoudt het gerecht zijn delicate smaak. Onze rundersteaks worden uitsluitend geselecteerd uit de allerbeste vleesrassen; Door de hoge marmering en intermusculaire vetten behouden deze steaks, in combinatie met de Josper, hun unieke, natuurlijke smaak. Sommige steaks en ribstukken zijn drie tot 6 weken gerijpt in speciale rijpkasten. Het grillen van de steaks op 100% houtskool, peper en zout én de passie van onze koks doen de rest! | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Voorgerechten | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Rundercarpaccio | 12 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sashimi van zalm – paling | 14 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Huisgerookte forel | 13 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pastrami | 12 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kippenlever | 13 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tartaar van biet (V) | 11 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Charcuterie Plank | 11 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ambachtelijk gebakken broodvan bakkerij Kalkdijk | 5 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bospaddenstoelensoep (V) | 6 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Soep van het Seizoen | 6 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
V = vegetarisch | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|