Josper: ‘Passion For Grilling’

De Josper is een elegante combinatie van grill en oven:
100% op houtskool;
Dubbele oven- en grillfunctie in een gesloten barbecue;
Door de temperaturen tussen de 250°C en 400°C behoudt het gerecht zijn delicate smaak.

Onze rundersteaks worden uitsluitend geselecteerd uit de allerbeste vleesrassen; Door de hoge marmering en intermusculaire vetten behouden deze steaks, in combinatie met de Josper, hun unieke, natuurlijke smaak.

Sommige steaks en ribstukken zijn drie tot 6 weken gerijpt in speciale rijpkasten. Het grillen van de steaks op 100% houtskool, peper en zout én de passie van onze koks doen de rest!

Voorgerechten

Rundercarpaccio
tomaat – basilicum crème – rucola – grana padano

12

Huigemarineerde Zalm
rode biet – gele biet – Granny Smith appel – wasabi – crème fraîche

13

Cocktail van Rivierkreeft
kropsla – grapefruit – dragon – mierikswortel

14

Eendenborstfilet
appel – groene asperges – mosterd – abrikoos

14

Salade Waldorf (V)
bloemkool – knolselderij – gele rozijnen – walnoot – bleekselderij -Elstar appel

12

Charcuterie
5 diverse koude vleessoorten

11

Surf & Turf ‘De Baander’
langzaam gegaard buikspek – gamba – sesam – komkommer – edamame boon – bosui

14

Ambachtelijk gebakken broodvan bakkerij Kalkdijk
kruidenboter – tomaten roomkaas – kerrie dip

Mosterdsoep ‘Drents’ (V mogelijk)
droge worst – crème fraîche – lente ui

Uiensoep
spek – crostini – oude kaas

6

V = vegetarisch

Restaurant de Baander


Chef’s Menu

Laat u verrassen door onze keuken brigade!
Onze chefs verrassen u graag met een speciaal 3- of 4- gangen menu, bestaande uit verse producten en ingrediënten uit het seizoen.


inclusief amuse en brood: 3- gangen €41, 4-gangen €49
bijpassende wijnen: 3- gangen €17, 4-gangen €23

Hoofdgerechten

 

Steak (J) 200gr. / 300 gr.
grain-fed Holstein rund – aardappel taart – café beurre de Paris

26/30

Tournedos (J)
grain-fed Holstein rund – aardappel mousseline – knolselderij – akkerpaddenstoel – Madeirajus

32

Gestoofde Kalfssukade
polenta – witlof – sherrysaus

26

Noorse Zalmfilet
aardappel – selderij – BBQ prei – botersaus

24

Roodbaarsfilet
zoete aardappel – venkel – tomaat – citrus beurre blanc

25

Risotto (V)
truffel – spinazie – mascarpone – knolselderij – paddenstoel

22

Burger van Rode Biet (V)
brioche – gemsla – augurk – remoulade

19


Baander ‘Classics’

 

Spare Ribs
Onze wereldberoemde spare ribs. Keuze uit: gezoete en/of gekruide marinade

22

Wiener / Daoler Schnitzel
Daoler: gegratineerd met spek – ui – champignons – paprika – kaas

19/22

Baander Grillschotel
varkenshaas – biefstuk – kippendij – spare rib – procureur – spek – ui

26

Big Baander Burgerbrioche – gemsla – augurk – tomaat – kaas – bacon

19

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met warme groente, gebakken aardappelen, frites en raukost


Kindergerechten

 

Friet met kroket, frikandel of kipnuggets

7

Friet met spare rib of wiener schnitzel

10

Pannenkoek

v.a. 6

Broodje Hamburger

10

Kindergerechten (m.u.v. pannenkoeken) worden geserveerd met mayonaise en appelmoes

Kinderijsje
vanille-ijs – aardbeien-ijs – slagroom – verrassing

5


Nagerechten


Ambachtelijk gemaakt boeren-ijs – 100% verse koemelk van IJshoeve Bosman.

 

Dame Blanche
vanille-ijs – warme chocoladesaus – slagroom

7

Crème Brûlée
ananas compote – vanille – roze peper

8

Pure Chocoladetaart
hazelnoot – dolche du lêche – bananen-ijs

9

Cheesecake
bergamot – amandel – passievrucht-ijs

9

Mascarpone-Mousse
tonkaboon – mango compote – lemon curd – limoncello-ijs

9

Kaasplateau
6 soorten – notenbrood – vlierbessen – dadels

12